Image Alt

Flov Arhitektura

a

RASTLINE, KI SO PRIMERNE TUDI ZA V SPALNICO

V svoji spalnici preživite veliko časa, zato je pomembno, da je vaš prostor čim bolj miren. Pravzaprav je NASA ugotovila, da številne priljubljene rastline, kot sta Dracena in Taščin jezik, odstranjujejo toksine in izboljšujejo splošno kakovost zraka, kar je ključno za boljši nočni počitek. Tudi če vaša spalnica nima veliko naravne sončne svetlobe, se lahko odločite za sobne rastline, ki so primerne za v spalnico in hkrati lahko preživijo tudi v slabih svetlobnih razmerah. 

’’  Rezultat, ki ga omogočajo rastline primerne za v spalnico, ostale prostore? Prijetnejši življenski prostor.’’

Znana študija je pokazala, da so takšne rastline sposobne zmanjšati onesnaževanje zraka v zaprtih prostorih, kot sta benzen in formaldehid, vsaj v nadzorovanem laboratorijskem okolju, novejše raziskave pa pravijo, da lahko rastline povzročijo, da se počutite manj stresni in bolj ustvarjalni. To nikakor ne more biti slabo.

Tukaj je nekaj najboljših rastlin primernih za spalnico, saj  čistijo  zrak.

TAŠČIN JEZIK izboljšuje kakovost zraka v prostoru. Za rastlino je izjemno lahko skrbeti. Če si želite, da bo vaša spalnica med nočnim počitkom prijetno zračna, je najboljša izbira prav taščin jezik! Kljub neposrečenemu imenu.

SAMOLIST, LILIJA MIRU je ena izmed najbolj priljubljenih rastlin za spalnico, saj so enostavne za vzgojo. Uspevajo v prostorih tako z veliko svetlobe, kot tudi v malo temnejših prostori. 

ČOPASTA ZELENČICA je priporočljiva za vse, ki imajo težave z raznimi alergijami, saj absorbira prah, hkrati pa čisti iz zraka tudi druge škodljive snovi, kot so ogljikov monoksid, benzen,… Zalivajte jo zmerno, vendar ne preveč in jo postavite na malo bolj svetlo mesto v spalnici.

Kako pa je z rastlinami po Feng Shui? Gojenje obilce zelenih, zdravih lončnic ustvarja sveže in živahno vzdušje. Uravnotežajo razmeroma mrtve materiale, ki so pogost del stanovanjske opreme, električno sevanje iz gospodinjskih naprav in statično elektriko, vsebovano v plastiki in drugih sintetičnih materialih. Poleg tega skrbijo za svež zrak, saj v procesu presnove proizvajajo kisik. Skrbno jih negujte, uveneli in odmrli listi negativno vplivajo na pretok energije. 

Rastline s koničastimi listi so bolj jang in pospešujejo gibanje či. Tiste z okroglimi, mehkejšimi listi so bolj jin in pomirjajo či. Grmičaste rastline upočasnjujejo hiter tok energije in so zlasti primerne za dolge hodnike ali ob vratih. 

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor